Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Coşlea

2 Iulie 2010
Vizualizari: 1290
Comentează add

IT la inbox

Încet-încet totul se mută pe internet Încet-încet totul se mută pe internet - Conține audio

alexandra-coslea

Sălile care găzduiesc evenimente îşi închid rând pe rând uşile. Recesiunea a pus lacăt pe multe activităţi şi îi strânge cu uşa pe organizatorii de manifestări diverse. Încet-încet totul se mută pe internet.

Companiile au încălecat pe fibra optică pentru a-şi pregăti profesional angajaţii, firmele imobiliare îşi expun planurile în showroom-uri virtuale, iar acum a venit rândul angajatorilor să-şi caute personal pe net. Până la jumătatea lunii august firme de top îşi dau întâlnire cu viitorii angajaţi pe www.hipo.ro la Târgul online de joburi pentru studenţi şi absolvenţi, care sunt aşteptaţi cu propuneri pentru intership-uri, programe de trainee internaţionale şi job-uri full-time.

În cadrul evenimentului virtual, companiile îşi promovează programele pentru tineri fără experienţă: o bancă oferă absolvenţilor din promoţia 2010 cu profil economic şansa de a intra în programul de Management Trainee, iar o companie românească dedicată integrării de servicii industriale de mentenanţă caută 34 de tineri talentaţi din universităţile tehnice, pentru internship pe perioada verii.

Industriile care oferă cele mai multe oportunităţi vara această sunt BPO, IT&C şi Bănci/Servicii financiare, iar criteriile comune de angajare pentru firmele participante la târg sunt studiile economice sau tehnice finalizate şi minim o limbă străină vorbită la nivel avansat. Tinerii pot aplica pe www.hipo.ro la anunţurile postate de companii sau pot trimite angajatorului dorit un CV pentru oportunităţile viitoare. De asemenea, cei care intră pe site pot acces şi „Ghidul de angajare” care prezintă, pas cu pas, cum trebuie abordat procesul de recrutare.
 


Etichete ITTârgul online de joburi pentru studenţi şi absolvenţi.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live