Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

23 Iunie 2017
Vizualizari: 1053
Comentează add

Şefii diplomaţiilor rusă şi americană au avut o primă convorbire telefonică după ce Statele Unite au prelungit perioada de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse.

Încercarea de a pune presiune pe Rusia cu ajutorul sancţiunilor, "iluzorie"

alexandru-beleavski-moscova

 Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Şefii diplomaţiilor rusă, Serghei Lavrov, şi americană, Rex Tillerson, au avut o primă convorbire telefonică, după decizia de la începutul săptămânii, când Statele Unite au prelungit perioada de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, ca urmare a intervenţiei în Ucraina.

Potrivit Ministerului rus de Externe, în discuţia cu Rex Tillerson, Serghei Lavrov a numit iluzorii încercările de a exercita presiuni asupra Rusiei cu ajutorul sancţiunilor, subliniind totodată că acestea creează riscuri serioase pentru întregul ansamblu al relaţiilor ruso-americane. Fără a preciza o dată anume, Lavrov a spus că vizita a fost amânată pentru evaluarea situaţiei. Departamentul de Stat american şi-a exprimat regretul faţă de contramandarea convorbirilor Shannon - Riabkov, pe care le-a numit un canal separat înfiinţat pentru a discuta aşa-anumiţi factori iritanţi din relaţiile bilaterale, aspecte minore ce fac dificilă abordarea problematicii majore.

De asemenea, Serghei Lavrov a chemat Statele Unite să respecte toate înţelegerile privind Siria, reafirmând că anumite acţiuni ale coaliţiei americane încalcă suveranitatea statului sirian, împiedică lupta împotriva terorismului şi reglementarea conflictului. Luni, după ce aviaţia americană a doborât în Siria un bombardier sirian, Rusia a suspendat acordul cu Statele Unite privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria şi a avertizat că toate aparatele de zbor ale coaliţiei conduse de Statele Unite reperate la vest de fluviul Eufrat vor fi însoţite ca ţinte de forţele ruse.


Etichete Statele Uniteperioada de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live