Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Aprilie 2015
Vizualizari: 925
Comentează add

Posesorii unei maşini mai veche de opt ani pot să renunțe la ea începând de astazi în schimbul unui tichet în valoare de 6.500 de lei.

Începe programul Rabla, ediţia 2015

radiojurnal

Arhivă foto: Ioan Suciu.

Începe programul Rabla ediţia 2015 prin care autorităţile intenţionează să aducă pe şosele autoturisme noi care poluează mai puţin.

În acest scop Guvernul intenţionează să modifice şi timbrul de mediu, a spus ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici

"Programul "Rabla" să fie destinat cu precădere acestei intenţii de a schimba acest parc auto la nivelul populaţiei cu maşini care efectiv poluează în mod agresiv. Nu poţi să ai în trafic o maşină care, chiar dacă are o capacitate cilindrică foarte mare şi pentru care acel cetăţean plăteşte consumul de carburant, dar ea nu poluează, să fie totuşi pe acelaşi palier cu una care poluează foarte mult şi cu taxe şi impozite foarte mici", a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul finanțelor a mai precizat într-o emisiune la PRO TV că proiectul noului timbru de mediu pentru autoturisme ar urma să fie definitivat până în luna iunie.

Suma alocată în acest an pentru programul Rabla este de 200 de milioane de lei, cu 33% mai mare faţă de anul trecut, iar autorităţile estimează că 20.000 de şoferi îşi vor schimba rablele.

În cei zece ani de funcţionare a acestui program s-au casat aproape jumătate de milion de maşini vechi.


Etichete Eugen Teodoroviciministrul de finanteProgramul Rablapersoane fizicecasatmasini vechidaler autorizattichetAdministraţia Fondului pentru Mediuemisiile de dioxid de carbon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live