Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Septembrie 2019
Vizualizari: 3298
Comentează add

Administraţia Fondului pentru Mediu ar urma să redeschidă săptămâna aceasta aplicaţia online pentru înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice.

Programul Casa Verde ar putea continua

florin-lepadatu

 Foto: radioiasi.ro

Administraţia Fondului pentru Mediu ar urma să redeschidă săptămâna aceasta aplicaţia online pentru înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, potrivit Direcţiei de proiecte a instituţiei. Aplicaţia a fost oprită săptămâna trecută, la doar câteva ore de la începerea programului, pentru o analiză a modului de funcţionare, după ce fondurile pentru zona Olteniei au fost epuizate foarte repede.

Prin programul Casa Verde statul oferă o finanţare nerambursabilă pentru instalarea panourilor fotovoltaice, în propria locuinţă.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33 de mii de unităţi locative.

Un material de Bogdan Isopescu: "Să presupunem că ţinta unui beneficiar oarecare este să obţină maximul finanţării nerambursabile de la stat, dar să participe cu un minimum din proprii săi bani.

Asta înseamnă 2.000 de lei de la Ministerul Mediuluii, plus cofinanţarea proprie de 2.000 de lei.

Total: 22.000 de lei. Instalatorii acreditaţi spun că această sumă ar acoperi integral un sistem între 3 şi 5 kilowaţi, în condiţiile în care o casă consumă undeva între 7 şi 10 kilowaţi pe lună.

Asta înseamnă că finanţarea statului acoperă cel mult jumătate din consumul unei locuinţe standard.

Daniel Nica, director de marketing într-o companie din domeniu, spune că pentru fiecare kilowat în plus plăteşti aproximativ 4.000 de lei, aşa că pentru a ajunge să îţi acoperi integral consumul, ar trebui să mai scoţi din buzunar măcar 8.000 de lei.

Daniel Nica: "Ca să avem un sistem de 7 kilowaţi, se mai adaugă undeva la 8.900 de lei."

"La aceşti 7 kilowaţi, consumul mediu al unei case, intră şi încălzirea apei sau încălzirea locuinţei?"

Daniel Nica: "Nu. Din punct de vedere al costurilor, nu e indicat."

"Cât de mult s-ar complica acest calcul?

Cam cât ar costa?"

Daniel Nica: "Va trebui să montăm un sistem de poate 20-25-30 de kilowaţi pe zi, 30 de mii de euro."

Pentru a beneficia de aceste fonduri, trebuie să accesezi pagina de internet a Administraţiei Fondului de Mediu - AFM, acolo unde găseşti datele de contact ale tuturor instalatorilor acreditaţi în program."


Etichete Energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live