Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2017
Vizualizari: 493
Comentează add

Probele orale ale examenului de bacalaureat au loc până pe 16 iunie, iar cele scrise sunt programate în perioada 26 - 30 iunie.

Începe prima sesiune a bacalaureatului

radiojurnal

Prima sesiune a bacalaureatului începe luni, 6 iuni, şi la examene sunt aşteptaţi aproape 150 de mii de absolvenţi de liceu.

Probele orale au loc până pe 16 iunie, iar cele scrise sunt programate în perioada 26 - 30 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile.

Absolvenţii de liceu care vor să participe la bacalaureat trebuie să ţină cont că nu au voie, în sala de examen, cu obiecte sau materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor - aici intrând şi telefoanele mobile. Nerespectarea acestei cerinţe va aduce de la sine, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, eliminarea din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu.

Aceşti candidaţi vor fi nevoiţi să suţină, în altă sesiune, toate probele bacalaureatului. Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat sau mediu.

La finalul probei de evaluare a competenţelor digitale - fiecare candidat va primi un certificat de utilizator începător, de nivel mediu, avansat sau experimentat.

Examenul de bacalaureat este promovat dacă la fiecare probă scrisă s-a obţinut cel puţin nota 5, iar media este 6. Absolvenţii de liceu care vor să suţină cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta se pot înscrie între 11 şi 14 iulie.


Etichete bacalaureatexamensesiuneoralcompetenţedigitallingvistice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live