Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2019
Vizualizari: 230
Comentează add

Vor fi aleşi primari în aproape 900 de localităţi, dar principala confruntare va fi pentru primăria capitalei Chişinău.

Începe perioada electorală în Republica Moldova

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

În Republica Moldova începe astăzi perioada electorală, în care vor fi desemnaţi candidaţii pentru alegerile locale programate la 20 octombrie.

Vor fi aleşi primari în aproape 900 de localităţi, dar principala confruntare va fi pentru primăria capitalei Republicii Moldova.   

Maria Filimon, Radio Chişinău: Mizele principale ale acestor alegeri sunt legate de câştigarea funcţiilor de primar în cele două municipii mari din Republica Moldova: Chişinău şi Bălţi, care sunt conduse de aproape doi ani de primari interimari, după demisiile foştilor edili. Acum mai bine de un an, au fost organizate alegeri pentru primăria Chişinăului, câştigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, însă instanţele de judecată au invalidat scrutinul, ceea ce a condus la înrăutăţirea relaţiilor fostei guvernări cu Uniunea Europeană.

La 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, în care deputaţii aleşi în urma scrutinului legislativ din acest an şi-au depus mandatele din postura de membri ai guvernului sau din alte motive.     


Etichete perioada electoralăRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live