Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Andronescu

9 Februarie 2012
Vizualizari: 1626
Comentează add

Motto-ul ediţiei din acest an al Berlinalei este "Lumea în schimbare", motto ilustrat chiar de pelicula cu care se va deschide joi seară festivalul.

Începe Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

malina-andronescu

Pregătiri pentru deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Foto: Reuters.

Cel mai recent film al regizorului Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", va fi proiectat  în premieră mondială la cea de-a 62-a ediţie a festivalului, la secţiunea Forum.

În cele zece zile de festival vor fi prezentate peste 400 de pelicule. 

Motto-ul ediţiei din acest an al Berlinalei este "Lumea în schimbare", motto ilustrat chiar de pelicula cu care se va deschide joi seară festivalul, "Les Adieux ? la Reine", "Adio Reginei" a cărei acţiune se petrece în preajma Revoluţiei Franceze dar şi, de pildă, de o serie de filme despre "primăvara arabă".

Pentru Urşii de Aur şi de Argint vor concura 18 filme în competiţie, iar pe covorul roşu vor defila staruri precum Antonio Banderas, Charlotte Rampling sau Clive Owen, dar şi Angelina Jolie, care va debuta la Berin în calitate de regizoare cu pelicula "In the Land o Blood and Honey", "În ţara sângelui şi a mierii".

Prezentă la Berlinală va fi şi Meryl Streep care va primi un Urs onorific pentru întreaga activitate, cel mai recent film al său, "Doamna de Fier", în care Meryl Streep joacă rolul fostului premier britanic Margareth Thatcher, urmând a fi prezentat la festival alături de retrospectiva filmelor sale.

Cinematografia românească va fi prezentă la Berlin în secţiunea Forum cu "Toată lumea din familia noastră" de Radu Jude şi în secţiunea Panorama cu "Diaz - Don't Clean Up This Blood" de Daniele Vicari, precum şi în Berlinale Market cu "Cristian" de Tudor Giurgiu.


Etichete festivalfilmBerlinactorcompetiţiecarieră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live