Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

12 Octombrie 2019
Vizualizari: 764
Comentează add

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul al doilea va fi organizat pe 24 noiembrie.

Începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie

petruta-dinu

Foto arhivă

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început astăzi pentru cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni.

Autorităţile dau asigurări că în diaspora nu vor mai fi probleme la vot.

Ministerul de Externe a transmis, ieri, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 270 de secţii de votare în străinătate, în completarea celor 444 deja aprobate în afara ţării.

Între timp, cei care au ales votul prin corespondenţă votează de câteva zile.

41.000 de persoane s-au înscris pentru a vota prin corespondență, iar multe dintre ele au făcut-o deja, după cum spun reprezentanții AEP. Plicurile cu buletinele de vot trebuie să ajungă înapoi în țară până la 7 noiembrie, primul tur, și până la data de 21 noiembrie - pentru turul doi. Ca noutate, în diaspora va funcționa varianta listelor generate direct pe tabletă, iar numărul alegătorilor ar putea ajunge astfel până la 70.000 de alegători într-o singură secție, după cum afirma Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică: Efortul a fost nu numai fizic și logistic pentru a înființa secțiile de votare, ci și financiar. Da, democrația este scumpă și sigură, dar, la fel, s-au simplificat procedurile de votare la secția de votare, astfel încât să ne asigurăm că pot să voteze cu mult mai mulți cetățeni, și nu va mai fi o legendă 3.000 de cetățeni au votat într-o singură zi. 

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul al doilea va fi organizat pe 24 noiembrie.


Etichete campaniealegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live