Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Ursachi

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 242
Comentează add

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe sâmbătă, 27 aprilie.

Incepe campania electorală pentru alegerile europarlamentare

mihaela-ursachi

Biroul Electoral Central a admis candidaturile a 13 formaţiuni politice şi a trei candidaţi independenţi. Partidele parlamentare au continuat, în aceste zile, să-şi prezinte candidaţii şi obiectivele pe care şi le-au propus în perspectiva alegerilor europene de la 26 mai.

Partidul Național Liberal și-a prezentat, ieri, la Chișinău o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare, la o zi după mitingul de la Alexandria.

Alături de liderii Blocului "ACUM", Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele Ludovic Orban spus că PNL sprijină parcursul european al Republicii Moldova, dar și procesul de democratizare și de pătrundere pe scară largă peste Prut a valorilor și principiilor care stau la baza Uniunii.

Partidul Pro România începe, în această săptămână, discuții cu formațiunile politice din opoziție, pentru a încerca înlocuirea actualului guvern printr-o moțiune de cenzură, ce ar urmă să fie depusă spre finalul lunii mai.

Vicepreședintele partidului, Mihai Tudose, a mai anunțat, ieri, că Pro România nu va participa la votul din Camera Deputaților asupra proiectelor de modificare a Codurilor Penale și nici la votul asupra unei eventuale restructurări a guvernului.

Pe de altă parte, social-democrații din județul Iași și-au ales sâmbătă noua conducere, în prezența președintelui partidului, Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a mai multor membri ai cabinetului.

La eveniment au fost prezenți aproximativ 2.000 de susținători ai PSD, dar și câteva sute de protestatari.

Câteva mii de delegați ai Partidului Mișcarea Populară au participat, în aceeași zi, la Romexpo, în București, la reuniunea de prezentare a programului pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.


Etichete campania electoralăalegerile europarlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live