Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 282
Comentează add

Începe administrarea a celei de-a treia doze de ser anti-COVID, aşa-numitul "rapel booster".

Începe administrarea a celei de-a treia doze de ser anti-COVID

-

 Foto: facebook/Ro Vaccinare.

De astăzi începe şi la noi în ţară administrarea a celei de-a treia doze de ser anti-COVID, aşa-numitul "rapel booster". Acesta se poate face doar cu unul din cele două seruri cu tehnologia ARN mesager - Pfizer-BioNTech şi Moderna, indiferent de schema iniţială. Cei care au deja şase luni de la rapel, se pot programa pentru doza 3, prin intermediul platformei RoVaccinare. Serul va fi disponibil pentru toţi cei care doresc, însă sunt anumite categorii de persoane care au prioritate la administrare - spune, pentru Radio România Actualităţi, doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din Asociaţia Medicilor de Familie.

Gindrovel Dumitra: Orice persoană care are vârsta de peste 65 de ani, persoanele care au anumit nivel de imunosupresie - şi aici ne referim la persoane cu boli cronice, indiferent de vârstă, anumite grupe populaţionale înalt expuse, şi în acest moment sunt citate de către instrucţiunile emise de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare personalul medical, respectiv personal din învăţământ. Se pot programa pe platforma de programare sau pot merge într-un centru de vaccinare în masă, în care există locuri disponbilie pentru a se vaccina cu prioritate.

Între timp, ritmul de vaccinare se menţine relativ constant, aproape 18.000 de persoane s-au prezentat la centrele de imunizare în 24 de ore. Dintre aceste peste 15.600 au început schema de vaccinare sau au optat pentru administrarea serului în doză unică. Acum sunt peste 5.300.000 de persoane complet vaccinate.


Etichete (ii)vaccinarea treia doza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live