Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Februarie 2021
Vizualizari: 218
Comentează add

Începe vaccinarea angajaților din învățământ.

Începe vaccinarea angajaților din învățământ

florin-lepadatu

Foto: facebook.com/ROVaccinare

Vaccinarea angajaților din învățământ începe miercuri în București și în majoritatea județelor din țară.

Întreaga procedură va dura până pe 10 martie pentru prima doză de vaccin, iar autoritățile estimează că 60.000 de persoane vor fi imunizate.


Reporter: Andrei Șerban: "Vaccinarea cu prioritate a personalului didactic va începe astăzi, în 23 de județe plus București și până luni, 1 martie, se va extinde în toate județele. Programarea nu se va face pe platforma cunoscută, ci va urma un alt traseu. Şcolile vor trimite listele cu cei care vor să se vaccineze la inspectoratele școlare județene, iar acestea le vor trimite la direcțiile de sănătate publică pentru programarea efectivă.


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campanie Națională de Vaccinare: "Unitățile de învățământ centralizează lista cu personalul propriu care dorește să fie vaccinat în această perioadă. Aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor școlare județene și sunt transmise către direcțiile de sănătate publică. Direcțiile de sănătate publică efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunțați prin grija inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ."

Se estimează un număr de aproximativ 60.000 de persoane, care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Peste 42.000 de persoane din rândul cadrelor didactice au fost deja vaccinate, iar aproximativ 120.000 sunt programate. Vaccinurile care vor fi folosite sunt: AstraZeneca pentru cei de până la 55 de ani inclusiv şi BioNTech-Pfizer pentru cei de peste 55 de ani.", relatează Rador.

 

Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live