Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Iunie 2022
Vizualizari: 249
Comentează add

Începe summitul NATO de la Madrid

oana-bala

   Președintele României, Klaus Iohannis  / Foto. presidency.ro.

Începe summitul de la Madrid, unde, potrivit ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, sunt aşteptate decizii fundamentale pentru profilul şi postura Alianţei Nord Atlantice la nivel regional şi global, pentru sarcinile importante ale NATO şi aliaţilor, dar şi pentru direcţionările strategice ale următoarei decade.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunţa că apărarea graniţelor estice ale alianţei va fi întărită prin suplimentarea trupelor de reacţie rapidă, de la 40.000 la peste 300.000 de militari. La summitul NATO participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului va sublinia în cadrul discuţiilor importanţa consolidării pe termen lung a posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic. De asemenea, va aminti de contribuţia ţării noastre la sprijinirea Ucrainei pe plan umanitar şi în diminuarea riscurilor legate de securitatea alimentară.

În acelaşi timp, se va referi şi la susţinerea acordată de România celor mai vulnerabili parteneri, în special Republica Moldova şi Georgia. Pe de altă parte, va reitera sprijinul ferm al ţării noastre pentru politica NATO a uşilor deschise, inclusiv pentru aderarea Finlandei şi Suediei.


Etichete Jens StoltenbergVasile DîncuNATOKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live