Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

4 Iunie 2018
Vizualizari: 883
Comentează add

Organizat de Radio România, evenimentul - dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică - se va încheia pe 9 iunie.

Începe Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova

mihaela-helmis

Arhivă Foto:  Radio Romania.

Astăzi începe Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Organizat de Radio România, evenimentul - dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică - se va încheia pe 9 iunie, iar deschiderea oficială a festivalului are loc la prânz, în foaierul central al Sălii de concerte a Radio România.

Mihaela Helmis are detalii despre ediţia de anul acesta.

Reporter: Iniţiat de Radio România, Festivalul Grand Prix Nova aduce la această ediţie în competiţie şi ateliere, 57 de producţii de teatru radiofonic şi ars acustica din 23 de ţări, în cinci zile de audiţii, organizate în trei secţiuni: drama, forma scurtă şi binaural, o nouă secţiune dedicată răspândirii audiţiei în căşti a producţiilor radiofonice.

Festivalul Grand Prix Nova şi-a consolidat reputaţia în mediul internaţional ca susţinător al experimentului în creaţia radiofonică. Iar originalitatea producţiilor selectate în competiţie validează inovaţia în spectacolul de teatru radiofonic din întreaga lume.

În An Centenar, colegii noştri de la Teatrul Naţional Radiofonic primesc la Bucureşti, în festival, un număr record de participanţi, dornici să trăiască nu numai emoţiile concursului, ci şi experienţa întâlnirii cu profesioniştii creaţiei radiofonice, în  secțiunea atelierelor Workshop. Istoria face viitorul - 1918 - 2018, un secol al naţiunilor.

Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care caută şi recompensează inovaţia în mediul auditiv de comunicare.

Ediţiile din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Margreta, Custodele Coroanei române.

 


Etichete Festivalul Internaţional de Teatru RadiofonicGrand Prix NovaRadio România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live