Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Ianuarie 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Un număr de 22 de taxe nefiscale percepute pentru diferite servicii prestate de structurile MAI vor fi eliminate începând de mâine.

Începând de mâine vor fi eliminate mai multe taxe nefiscale şi consulare

radiojurnal

Foto. Arhivă.

Un număr de 22 de taxe nefiscale percepute pentru diferite servicii prestate de structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi eliminate începând de mâine - anunţă ministerul.

De exemplu, se va elimina taxa de 10 lei pentru eliberarea cretificatului de cazier judiciar, documentul urmând a fi eliberat gratuit solicitanţilor, atât persoane fizice, cât si persoane juridice.

Nu se va mai achita nici contravaloarea a opt taxe necesare până acum pentru eliberarea unor documente la ghişeele Direcţiei regim permise şi înmatricularea vehiculelor, între care taxa pentru eliberarea permisului de conducere auto.

De mâine, Ministerul de Interne nu va mai percepe nici taxa de 100 de lei pentru eliberarea paşaportului simplu temporar - se mai arată într-un comunicat de presă.

Şi taxele consulare sunt eliminate de mâine pentru românii din străinătate.

Consulul României la Madrid, Irina Marin, i-a explicat corespondentului RRA Ana Maria Damian că activitatea consulară nu va avea de suferit prin pierderea acestor fonduri. 

Irina Marin: Taxe pentru acte notariale, pentru acte de stare civilă, pentru titluri de călătorie, vor fi eliminate în totalitate. Paşaportul temporar va costa 20 de euro pentru că atât costă carneţelul respectiv, iar la paşaportul electronic, paşaportul obişnuit cum în ştim toţi taxa va fi de 59 de euro care este costul de producţie propriu-zis al paşaportului, faţă de 100 cât este în prezent. Titlul de călătorie va fi gratuit.  

Reporter: Este un serviciu pentru cetăţeni şi un avantaj foarte mare pentru ei, însă va afecta funcţionarea consulatelor, contractarea personalului suplimentar care se făcea până acum din taxe de urgenţă?  

Irina Marin: Nu va afecta. Noi ne-am organizat. MAE a prevăzut această situaţie şi ca atare s-a organizat. Nu va afecta funcţionarea consulatului indiferent de..., nici nu se va reduce personalul. 

Pe de altă parte, Ambasada României în Spania subliniază că programările on-line pentru eliberarea documentelor din reţeaua consulară sunt gratuite şi se realizează pe platforma econsulat.ro.

Ambasada îi avertizează pe cetăţeni să nu le dea bani unor firme care se pretind intermediari în această procedură şi că singurele taxe legale sunt cele afişate pe siturile consulatelor şi la sediul acestora.


Etichete taxe nefiscale eliminatetaxe consularemaicazier judiciar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live