Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

26 Iunie 2018
Vizualizari: 543
Comentează add

Testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență - RO-ALERT incep de mâine.

Încep testările sistemului RO-ALERT

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

Testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență - RO-ALERT incep de mâine,anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Acestea vor fi inițiate maine în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel național.

In zonele unde acestea vor avea loc, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT.

Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. IGSU asigura cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apeleaza la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră si este folosit atunci când viața și sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.


Etichete testărisistemulRO-ALERTigsu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live