Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Coroianu

26 Iunie 2017
Vizualizari: 1540
Comentează add

Peste 135.000 de candidaţi din mai multe promoţii s-au înscris la această sesiune a bacalaureatului

Încep probele scrise ale bacalaureatului

eugen-coroianu

  Foto: Arhivă

Astăzi va avea loc testul de limba şi literatura română. Marţi se va desfăşura proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, cea la alegere, este programată pentru vineri.

Pentru susţinerea probelor scrise au fost organizate 439 de centre de examen şi s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din mai multe promoţii.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Şi nu uitaţi! - toate sălile de examen ar trebui să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie.

Ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Pavel Năstase, a solicitat asigurarea condiţiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte. În acest sens, în sălile de examen trebuie să existe o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar şi apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi. În plus, în toate centrele de examen trebuie să fie asigurată asistenţa medicală permanentă. 


Etichete bacalaureatprobePavel Nastaseexamencandidatirezultatesupraveghere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live