Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iana Ioniţă

6 August 2018
Vizualizari: 690
Comentează add

Forţele Navale Române organizează Ziua Marinei pentru prima dată în şapte oraşe din ţară: la Galaţi, Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă

Încep manifestările legate de Ziua Marinei

iana-ionita

 

Cel mai popular eveniment care are loc la Constanţa, un reper în viaţa localnicilor, dar şi a turiştilor care vizitează litoralul Mării Negre, Ziua Marinei Române, se apropie cu paşi repezi. Până la 15 august vom intra însă deja în atmosfera manifestărilor dedicate sărbătorii marinarilor.

În anul Centenarului Marii Uniri, Forţele Navale Române organizează Ziua Marinei pentru prima dată în şapte oraşe din ţară: la Galaţi, Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă.

Astăzi, 6 august, începând cu ora 18:00, pe faleza din Constanţa, instituţiile de învăţământ militar de marină vor prezenta pentru tinerii interesaţi ofertele ocazionale. Publicul se va bucura în acest timp de muzica marinarilor militari.

Marţi este Ziua Resurselor Mării, iar scafandrii militari vor fi prezenţi în Portul Tomis din Constanţa, unde va avea loc un atelier de scufundări între orele 10:00 şi 18:00, pentru cei 60 de participanţi selectaţi în urma unui concurs organizat pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale. Seara, între orele 18:00 şi 20:00, constănţenii şi turiştii vor putea urmări pe faleza Cazinoului o prezentare de tehnică, armament şi echipamente folosite de scafandrii militari.

Miercuri ne mutăm la Cernavodă dacă vrem să vizităm navele flotilei fluviale. Începând cu ora 16:00, populaţia civilă va putea urca pe punţile navelor, iar muzica militară nu va lipsi nici de această dată din program. Forţele Navale vor susţine un concert în Piaţa Centrală a oraşului, între orele 17:00 şi 19:00.

După o escală, joi, la Tulcea, turneul formaţiei muzicale va continua pe litoral, vineri între orele 18:00 şi 20:00 pe traseul Piaţeta Perla - Club Melody din Staţiunea Mamaia.

Sâmbătă este Ziua Porţilor Deschise în porturile militare. Zeci de ambarcaţiuni, armamente şi echipamente militare îşi vor aştepta vizita vizitatorii al Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Brăila. La Muzeul Naţional al Marinei Române din Constanţa intrarea va fi liberă sâmbătă, între orele 9:00 şi 17:00. Tot sâmbătă, Cercul Militar Mangalia va găzdui începând cu ora 19:00 evenimentul "140 de ani, omagiu de neuitare", un omagiu adus jertfei miilor de soldaţi români şi bulgari care au luptat în Războiul de Independenţă.

Pregătirile vor intra în linie dreaptă la începutul săptămânii viitoare, când mii de marinari, zeci de nave şi de aeronave militare îşi vor sincroniza acţiunile în Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Brăila, pentru a pregăti în cele mai mici amănunte impresionantul spectacol naval din data de 15 august.

Ca şi în anii precedenţi, în Constanţa vor fi restricţii de circulaţie, în schimb liniile de transport în comun vor fi suplimentate. Poliţiştii locali şi ce ai inspectoratelor judeţene de poliţie şi jandarmi vor fi mobilizaţi pentru fluidizarea traficului şi menţinerea ordinii în zona peninsulară a Constanţei, unde mii de oameni vor participa pe 15 august la Ziua Marinei.


Etichete Ziua MarineiConstantaTulceaFortele NavaleTomisMuzeul Naţional al Marinei Române

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live