Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

23 Ianuarie 2016
Vizualizari: 3393
Comentează add

La aproape un an de la semnarea contractelor de execuție, Ministerul Transporturilor nu a rezolvat problema exproprierilor.

Încep lucrările pentru construcția Autostrăzii A3 Câmpia Turzii-Târgu Mureș

alex-lancuzov

Foto: wikipedia.org.

Constructorii celor cinci loturi ale Autostrăzii A 3 Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureș vor primi ordinul de începere în această primăvară după ce Guvernul va finaliza exproprierile celor 800 de imobile de pe amplasamentul segmentului cu o lungime de 56 de km. care face parte din Autostrada Transilvania.

Patru din cele cinci loturi ale Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureș au contracte semnate încă din februarie 2015 dar șantierele nu au fost deschise și din cauza întârzierilor cu exproprierile iar pentru lotul 2 dintre Ogra și Câmpia Turzii, Curtea de Apel București s-a pronunțat cu decizie definitivă. Astfel, Ministerul Transporturilor alocă aproape 10 milioane de euro pentru exproprierea unor terenuri cu o suprafață totală de 2 milioane de mp. pe teritoriul localităților Cristești, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni și Târgu Mureș din județul Mureș, potrivit informațiilor publicate pe pagina MT.

Tronsonul de autostradă este împărțit în cinci loturi, cea mai mică lungime având-o lotul 1 dintre Ogra și Câmpia Turzii, 3,6 km. cu durată de execuție de 16 luni iar cel mai lung tronson fiind lotul 2 dintre Ogra și Câmpia Turzii cu aproape 18 km. (4 luni proiectare și 12 luni execuție) și un cost de aproape 100 de milioane de euro. Construcția Autostrăzii evaluată la aprox. 260 milioane de euro este finanțată din fonduri europene însă CNADNR nu a reușit să atragă această finanțare prin programul POST 2007-2013 și implicit proiectul a fost fazat și rostogolit în actualul exercițiu financiar.

Tot pe Autostrada Transilvania, anul acesta ar urma să fie reluate lucrările de construcție pe secțiunea Suplacu de Barcău –Borș (60 km. cu execuție aprox. 50 %) dacă asocierea câștigătoare va rezolva disputa apărută între constructori. În caz contrar contractul riscă să fie reziliat și CNADNR va trebui să organizeze o nouă licitație. 


Etichete autostrada a3targu muresautostrada transilvania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live