Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

15 Iulie 2011
Vizualizari: 1838
Comentează add

FBI-ul a început să investigheze acuzaţiile potrivit cărora The News of The World a contactat un detectiv privat în SUA pentru a accesa datele şi convorbirile telefonice ale victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Încep investigaţiile în imperiul media Murdoch

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Rupert Murdoch. Foto: Reuters.

Oficialii justiţiei insistă că investigaţiile asupra corporaţiei media a lui Rupert Murdoch sunt preliminare şi nu se constituie într-o anchetă oficială .

Cert este , însă , că scandalul News Corporation a lui Rupert Murdoch a traversat  acum Atlanticul.

Surse ale FBI spun că îi vor investiga pe toţi cei care lucrează în News Corporation, de la vârf pînă la cei care fac curăţenie.

Preşedintele Comitetului pentru Securitate Naţională al Camerei Reprezentanţilor, republicanul Peter King  i-a cerut directorul FBI, Robert Mueller, să investigeze  dacă ziariştii care lucrează pentru Murdoch au interceptat convorbiri telefonice ale victimelor  de la 11 septembrie  şi ale  rudelor lor.

Au crescut  semnificativ presiunile pentru o investigaţie federală în imperiul media al lui Rupert Murdoch, cu un important membru al  Camerei Reprezentanţilor, congresmanul democrat Bruce Braley cerînd Congresului să cerceteze companiile media din SUA ale lui Rupert Murdoch, care ar fi putut încălca legea împotriva mitei, ca şi alte legi .
 
Mai mulţi senatori au trimis, pe de altă parte, o scrisoare  ministrului justiţiei, Eric Holder, cerîndu-i să cerceteze dacă News Corporation a încălcat legea Foreign Corrupt Practices, care declară ilegal ca un cetăţean al SUA sau o companie americană să plătească oficiali străini pentru a obţine sau menţine avantaje.

Congresmanul Bradley a arătat chiar că News Corporation, compania mamă a televiziunii Fox News, ca şi a Wall Street  Journal, ar fi putut fi angajate în spionaj politic.

Rudele victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie s-au declarat revoltate de posibilitatea de a fi victime ale interceptării telefonice.

Născut în Australia, Rupert Murdoch s-a mutat la un moment dat din Marea Britanie în SUA, unde a devenit cetăţean american în 1985.
 
Pînă în 2010, News Corporation a obţinut venituri anuale de aproximativ 33 de miliarde de dolari, proprietăţi şi bunuri de 57 de miliarde de dolari, în televiziuni, edituri, internet şi în media conservatoare americană, ca televiziunea Fox şi The Wall street Journal.
 


Etichete 11 septembrie 2001Rupert MuirdochacuzaţiiinvestigaţiiNews of the World

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live