Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Februarie 2017
Vizualizari: 618
Comentează add

Bugetul este construit, spune ministrul finanţelor Viorel Ştefan, pe o creştere economică de 5,2% şi pe un deficit de 3%.

Încep dezbaterile privind bugetul de stat pe 2017

petruta-obrejan

Proiectul bugetului de stat pe acest an intră de vineri în dezbaterea Parlamentului.

Până la ora 9:00, senatorii şi deputaţii au avut termen să depună amendamente.

Apoi sunt programate şedinţele comisiilor de specialitate, iar după-amiază ministrul de finanţe, Viorel Ştefan, este aşteptat la o dezbatere generală şi o primă analiză a amendamentelor depuse.

Bugetul actual este construit, spunea ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, pe o creştere economică de 5,2% şi pe un deficit de 3% şi va permite respectarea angajamentelor asumate de România prin alocarea a 2 procente din PIB Ministerului Apărării. Ministrul Viorel Ştefan spunea că proiectul se bazează pe date economice reale, pe programul de guvernare al PSD dar şi pe politici publice şi proiecte naţionale.

Viorel Ştefan: Preconizăm un indice al inflaţiei sub 1,4, un deflator PIB de 2,2% şi o rată a şomajului de 4,3%. Faţă de 2016 PIB-ul creşte cu 56,7 miliarde lei, adică 0,4%.

Documentul care începând de vineri se va afla în atenţia comisiilor parlamentare de specialitate va pune accent pe educaţie, sănătate, infrastructură şi investiţii.

Proiectul bugetar ar putea fi votat şi de USR, dacă vor fi incluse şi propriile amendamente, care vizează susţinerea investiţiilor în educaţie, sănătate şi infrastructură, dar şi o mai bună gestionare a banului public, spunea deputatul Dan Barna.

Construcţia bugetară a fost criticată de preşedintele Klaus Iohannis, care o consideră prea optimistă, iar lidera liberalilor, Raluca Turcan, a spus că PNL va vota împotriva bugetului elaborat de Guvernul Grindeanu, pentru că ar fi nerealist, nesustenabil şi înşelător.

Potrivit calendarului, proiectul de buget va intra luni în dezbatere în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, iar marţi este aşteptat votul final.


Etichete bugetamendamenteparlamentviorel stefan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live