Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

23 Septembrie 2013
Vizualizari: 1829
Comentează add

Luni sunt programate discuţii cu reprezentanţii ministerelor culturii şi justiţiei, iar marţi membrii comisiei vor pleca în Apuseni, unde şi-au propus să discute cu localnicii.

Încep dezbaterile în comisia specială pentru Roşia Montană

cristina-ghioca

Proteste la Bucureşti împotriva proiectului Roşia Montană. Foto: Cristian Vasile.

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană începe dezbaterile în perspectiva luării unei decizii în legislativ referitoare la proiectul de lege privind exploatarea auriferă, informează reporterul Radio România, Mihaela Dragomir.

Luni, sunt programate discuţii cu reprezentanţii ministerelor culturii şi justiţiei, iar marţi, membrii comisiei vor pleca în Apuseni, unde vor discuta cu localnicii, cu reprezentanţii companiei Gold Corporation şi cu toţi cei interesaţi de proiect.

Vizita de documentare a parlamentarilor a fost precedată la sfârşitul săptămânii trecute de deplasarea la Roşia Montană a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea care le-a cerut opozanţilor proiectului să propună soluţii pentru crearea de locuri de muncă.

Proteste pro şi contra Roşia Montană

Redeschiderea exploatării a stârnit şi duminică, proteste pro şi contra.

Cele mai importante au fost şi de această dată cele din Bucureşti, unde peste 10.000 de oameni au marşăluit din Piaţa Universităţii în cartierul Pantelimon şi înapoi. Traficul în centrul capitalei a fost blocat până după miezul nopţii, după cum a transmis reporterul Radio România, Felicia Mocanu.

În ţară, cel mai mare protest a adunat la Cluj-Napoca peste 3.000 de oameni. 

O manifestaţie, de data aceasta în favoarea proiectului minier a avut loc şi la Roşia Montană.

Cei 33 de mineri care au protestat în galeri au coborât din nou în subteran, pentru câteva ore, cerând deschiderea exploatării miniere.

Acţiunea a fost susţinută, la intrarea în mină, de mai mult de 250 de mineri şi localnici. 

Doi militari români au murit în Afganistan după ce au fost răniţi aseară de explozia unui dispozitiv improvizat în timpul unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost transportaţi la spital cu un elicopter, dar medicii nu le-au mai putut salva viaţa. Identitatea lor va fi anunţată după informarea familiilor, transmite un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.


Etichete Roşia MontanădezbatericomisieprotesteprocontraApusenigaleriemineridiscuţiiValeriu Zgonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live