Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

29 Martie 2013
Vizualizari: 1808
Comentează add

O mie de salariaţi ai Combinatului Olthim vor fi daţi afară prin planul de restructurare. Preavizele de concediere încep să fie înmânate de săptămâna viitoare.

Încep concedierile la Combinatul Oltchim

oana-rusu

Sindicalişti Oltchim. Foto: Arhivă Agerpres.

O mie de salariaţi ai combinatului Olthim vor fi daţi afară prin planul de restructurare.

De mai multe zile, angajaţii Oltchim protestează la Râmnicu Vâlcea din cauza restanţelor salariale, dar şi de teama restructurărilor.

Firma de avocatură aleasă să gestioneze insolvenţa companiei a anunţat că preavizele de concediere încep să fie înmănate de săptămâna viitoare.

Sindicatul de la Oltchim susţine însă că măsura ar fi ilegală .

Măsura disponibilizării în rândul angajaţilor combinatului a fost luată din necesitatea unor economii impuse de finanţatorii Oltchim, dar şi de partenerii de afaceri, a declarat administratorul judiciar Gheorghe Piperea.

Lunar trebuie să aibă loc o economie de două milioane de euro, a mai spus acesta.

Liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, spune că nu a fost înştiinţat de această măsură a concedierilor şi ameninţa cu proteste inclusiv la Bucureşti.

"Din punctul de vedere al sindicatului Oltchim, nu poate să se ia această decizie de concediere colectivă, atâta timp cât nu are aprobat planul de reorganizare de către adunarea generală a creditorilor şi această măsură unilaterală vine în contradicţie însăşi cu declaraţia ministrului Varujan Vosganian, care spunea că până în iunie Oltchim trebuie să fie menţinut în funcţiune, iar din iunie să fie privatizat din procedura de insolvenţă", spune Mihai Diculoiu.

Disponibilizările, "obligaţii rezultate din situaţia societăţii"

Administratorul judiciar al Oltchim îl contrazice, pentru că, spune Gheorghe Piperea, discuţii pe tema disponibilizărilor au loc de trei săptămâni.

"Oricine poate să înţeleagă situaţia disperată în care se află oamenii aceştia, dar numai cu aceste măsuri se poate asigura o şansă de supravueţuire a acestei societăţi.

"Pe de altă parte, nu noi luăm aceste măsuri, ci sunt obligaţii rezultate din situaţia economică şi juridică a societăţii, care a fost adusă în această situaţie de perioada anterioară", a declarat Gheorghe Piperea.

Angajaţii combinatului vâlcean şi-au primit vineri o parte din bani, urmând ca până la jumătatea lunii viitoare să-şi primească şi restul salariilor care vin din fonduri obţinute de administratorii judiciari de la AJOFM Vâlcea.


Etichete Ştiri Sud-VestOltchimconcedierirestructuraresalariaţiRâmnicu Vâlceasindicat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live