Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

24 Iulie 2018
Vizualizari: 1206
Comentează add

O echipă de arheologi de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj vor relua cercetările la cetatea dacică din Valea Zânelor.

Încep cercetările la cetatea dacică în care s-ar fi sinucis Decebal

oana-negrea-sfantu-gheorghe

Săpături arheologice la o cetate dacică. Foto: Arhivă/Dorin Corpade.

O echipă de arheologi de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj a sosit în staţiunea Covasna pentru a relua cercetările la cetatea dacică din Valea Zânelor, ridicată în urmă cu aproape 2.000 de ani. Se spune că ar fi fost ultimul refugiu al Regelui Decebal şi se mai spune că undeva, printre zidurile cetăţii, dacii ar fi ascuns o comoară.

Anul acesta se împlinesc două decenii de când arheologii de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj au început cercetările la cetatea din staţiunea Covasna, perioadă în care au fost descoperite importante vestigii, printre care şi două temple dacice.

O parte dintre zidurile cetăţii au ieşit la iveală întâmplător, în anul 1995, în urma unei furtuni puternice, care a smuls arborii şi a culcat pădurea la pământ.

Potrivit arheologilor, cetatea ridicată în urmă cu aproape 2.000 de ani este una dintre cele mai mari cetăţi dacice din afara Munţilor Orăştiei, iar cercetarea ei poate oferi detalii importante despre modul de viaţă şi de organizare a defensivei dacice.

La finalul campaniei va fi organizată o zi a porţilor deschise pe şantierul arheologic.


Etichete arheologieMuzeul Naţional de Istorie a Transilvanieicetate dacicăValea Zânelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live