Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

19 Iunie 2017
Vizualizari: 1511
Comentează add

La Vatican, Papa Francisc, care a vizitat Portugalia în luna mai, s-a rugat pentru victimele incendiului, în mesajul său săptămânal.

Incendiul de pădure din Portugalia a ucis cel puţin 62 de persoane

rador

Pompier din Portugalia           Foto: http://portugalresident.com.

Un incendiu uriaş de pădure, care a izbucnit de sâmbătă, 17 iunie, în centrul Portugaliei a provocat moartea a cel puţin 62 de persoane, a anunţat guvernul portughez.

Este unul dintre cele mai grave incendii din istoria statului de pe coasta Atlanticului, obişnuit cu astfel de fenomene, aproape în fiecare vară. "Dimensiunea acestui incendiu a fost de o asemenea amploare, încât nu ne mai amintim de o astfel de tragedie umană", a declarat primul ministru portughez Antonio Costa, în timpul vizitei din regiunea montană Pedróg o Grande, la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Lisabona.

El a adăugat că este vital ca eforturile să se concentreze asupra prevenirii unor noi incendii, pe fondul continuării valului de căldură, al vântului puternic şi al lipsei ploilor. Totodată, premieru Costa a avertizat că bilanţul victimelor ar putea să mai crească.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional şi a trimis două batalioane ale armatei să ajute serviciile de urgenţă. Uniunea Europeană a anunţat că va furniza aeronave pentru lupta cu flăcările.

Franţa a oferit două avioane, iar Spania a trimis două, potrivit autorităţilor portugheze. La Vatican, Papa Francisc, care a vizitat Portugalia în luna mai, s-a rugat pentru victimele incendiului, în mesajul său săptămânal.


Etichete Antonio CostaPortugaliafocpompierifumpăduresecetăPedróg o Grande

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live