Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 624
Comentează add

Majoritatea celor 300 de oameni din blocurile afectate a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiu.

Incendiul de la Orăştie "a alterat calitatea aerului"

ilie-pintea

UPDATE: Peste 40 de pompieri hunedoreni, dar şi din alte trei judeţe învecinate continuă să acţioneze pentru stingerea incendiului de la fabrica de vopseluri din Orăştie, care a cuprins, de ieri după-amiază, o hală de cinci mii de metri pătraţi.

Din cauza fumului degajat, aproape 400 de familii au fost evacuate aseară, iar în zonă a fost adus un dispozitiv care monitorizează din oră în oră calitatea aerului.

Pompierii au reuşit să localizeze incendiul care risca să se propage la mai multe hale din jur, înă acţiunea este îngreunată de materialele inflamabile depozitate în hală şi de fumul dens.

Cinci persoane au fost rănite în urma acestui eveniment, cel mai grav fiind  un tânăr cu arsuri de gradul 3 şi 4, transportat aseară cu o ambulanţă aeriană la o clinică din Timişoara. Cauzele incendiului nu sunt cunoscute încă, dar o echipă de experţi va prelua investigaţia după stingerea focului.

________________________________

Incendiul puternic care a avut loc ieri la o fabrică de vopseluri din Orăștie a dus la o alterare a calității aerului, evidențiată de măsurătorile făcute, iar autoritățile locale au decis evacuarea populației din cinci blocuri, cu 185 de apartamente,  situate in apropiere de locul producerii incendiului.

Majoritatea celor 300 de oameni din blocurile afectate  a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie.

Numărul forțelor de intervenție dislocate în zonă a crescut, astfel că la fața locului au acționat pe parcursul nopții peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.

Autoritățile locale recomandă  populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite.


Etichete incendiuorastie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live