Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

4 Septembrie 2009
Vizualizari: 1790
Comentează add

Imobilul este în renovare, astfel că în clădire nu se aflau oameni. Datând din 1927, clădirea face parte din patrimoniul cultural, fiind declarată monument istoric (video).

Incendiu la primăria sectorului 1 din Bucureşti

Foto: Mediafax

Şeful Biroului de informare publică al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Eftene, a declarat că la incendiul de la clădirea primăriei sectorului 1 nu s-au înregistrat victime. Clădirea se află în renovare încă din 2007, iar întreg personalul primăriei îşi desfăşoară activitatea într-o altă clădire.

Lucrările de renovare pentru consolidarea sediului Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta numărul 9, fac parte dintr-un program derulat de primărie împreună cu Banca Mondială, pentru reducerea riscului seismic la clădirile de interes public.

Chiliman: Rotary Construcţii răspunde pentru daunele incendiului şi trebuie să înlocuiască acoperişul

Primarul Andrei Chiliman a spus, vineri, că imobilul din Bulevardul Banu Manta a fost predat firmei Rotary Construcţii pe perioada lucrărilor de renovare, astfel că societatea trebuie să răspundă pentru daunele incendiului şi să înlocuiască acoperişul. Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că Rotary Construcţii va fi acţionată în judecată, dacă vor exista probleme, în momentul stabilirii cu exactitate a paguelor produse de incendiu.

Potrivit lui Andrei Chiliman, constructorul a depăşit termenul de predare a proiectului

Edilul de sector a mai spus că singura pagubă este cea materială, bunurile şi personalul fiind evacuate din clădire încă din luna martie. Potrivit lui Chiliman, incendiul nu a pornit, în mod sigur, de la electricitate. Clădirea fusese oprită anterior incidentului, iar o posibilă cauză sunt aparatele de sudură lăsate la etajele superioare ale clădirii.

Echipaje ale Poliţiei Comunitare Sector 1 vor păzi clădirea pe durata anchetei şi verificărilor la faţa locului, a mai spus Chiliman.

În urma incendiului toată partea din spate a acoperişului a fost afectată.

Cladirea primăriei sectorului 1 face parte din patrimoniul cultural fiind declarată monument istoric. Cladirea datează din 1927, iar acesteia a fost destinată exclusiv pentru primărie.


Etichete incendiuprimariesector 1monument istoricandrei chiliman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live