Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2021
Vizualizari: 239
Comentează add

UPDATE: Reprezentanţii societăţii din localitatea Brazi, judeţul Prahova, unde a izbucnit de dimineaţă un incendiu violent, spun că focul ar fi fost provocat de o mână criminală.

Incendiu la o societate de incinerare a deşeurilor din Brazi, Prahova

radiojurnal

Foto: Arhiva/ IGSU

UPDATE: Reprezentanţii societăţii din localitatea Brazi, judeţul Prahova, unde a izbucnit de dimineaţă un incendiu violent, spun că focul ar fi fost provocat de o mână criminală.

Compania Eco Burn a dat publicităţii un comunicat de presă în care este prezentată o declaraţie a paznicului depozitului de deşeuri care a ars.

Acesta a spus că un angajat al societăţii a intrat în incinta Parcului Industrial Brazi şi la scurt timp, a izbucnit incendiul. Persoana în cauză ar fi pătruns în incinta parcului în afara orelor de program şi fără acordul societăţii, se mai arată în comunicat.

Compania mai spune că acesta ar fi lăsat la faţa locului o bicicletă, pentru a induce ideea de sinucidere. În opinia companiei Eco Burn, acesta ar fi cel de-al treilea incendiu produs de mâini criminale la societatea în cauză.

Pompierii au anunţat că incendiul este sub control şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.

---Știrea inițială---

Incendiul izbucnit în această dimineaţă la o societate de incinerare a deşeurilor din comuna Brazi, judeţul Prahova, este în acest moment controlat de pompieri.

Arde o hală de depozitare a societăţii, pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi.

Detalii ne-a oferit cu puţin timp în urmă Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Raluca Vasiloaie: Ești un incendiu care se manifestă prin amploare și intensitate destul de violent. La ora 6:00, incendiul a fost localizat, ceea ce înseamnă că nu mai există un pericol de propagare la construcții sau alte imobile situate în apropiere. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. În aceste momente intervenția se realizează doar din exteriorul halei, deoarece în interior echipajele nu pot acționa, pentru că hala nu mai prezintă siguranță.

Redactor - Ciprian Sasu: Se știe ceva, doamnă Vasiloaie, despre persoana aceea despre care s-a presupus că ar fi prinsă în interior?

Raluca Vasiloaie: Există, în acest moment, doar suspiciunea, pentru că nu avem posibilitatea de a pătrunde în interiorul halei.

Realizator: Peste 50 de pompieri acţionează la faţa locului. Incendiul a produs mari degajări de fum, iar cetăţenii din zonă au fost atenţionaţi prin RO-ALERT.

Garda de Mediu Prahova a informat, însă, că, în urma incendiului, nu au fost depistate creşteri sau depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului.

Societatea de incinerare a deşeurilor periculoase a primit mai multe amenzi în ultimii ani, iar autorizaţia de mediu i-a fost suspendată de mai multe ori din cauza neregulilor.

La începutul lunii aprilie, un alt incendiu a avut loc acolo, iar Garda de Mediu a aplicat o amendă de 40.000 de lei.


Etichete Pompieriincendiusocietate de incinerare a deşeurilorBrazijudeţul Prahova(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live