Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

7 Iunie 2012
Vizualizari: 5930
Comentează add

Un incendiu a izbucnit joi la clădirea cunoscută sub numele de Moara lui Assan. Autorităţile locale susţin că au făcut numeroase demersuri în zadar pentru restaurarea, amplasarea şi punerea în valoare a monumentului.

Incendiu la Moara lui Assan din Capitală

beatrice-braileanu

Incendiul izbucnit la Moara lui Assan din capitală. Foto: Agerpres.

Un incendiu a izbucnit joi în zona Lizeanu din capitală la clădirea cunoscută sub numele de Moara lui Assan, la o hală dezafectată, precizează Agerpres.

La faţa locului au intervenit pompierii cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi Primăria sectorului 2.

Pompierii au cerut intervenţia unui elicopter pentru stingerea incendiul de la Moara lui Assan, întrucât flăcările înalte de trei metri sunt în interiorul clădirii, pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, a declarat, joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.
   
"Pentru stingerea incendiului s-a cerut un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor", a spus Daniel Vasile.
   
Daniel Vasile a precizat că este pentru prima dată când ISU solicită intervenţia unui elicopter pentru stingerea unui incendiu în Bucureşti.

Directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru, a subliniat că au fost aduse la faţa locului şi trei încărcătoare şi două basculante ca să răstoarne, dacă e necesar, molozul din zonă şi au fost mobilizaţi 20 de oameni.

Reprezentantul biroului de presă al primăriei sectorului 2, Anatol Albu, a spus că din datele adunate, nu sunt victime în urma incendiului.

Locul în care se află monumentul Moara lui Assan (Click pe poză pentru a mări).

Primăria Sectorului 2 precizează că regretă incidentul produs la această clădire de patrimoniu, dar arată că a făcut multiple demersuri pentru restaurarea, amplasarea şi punerea în valoare a monumentelor de pe raza sectorului.

În legătură cu situaţia deplorabilă în care se află clădirile ce fac parte din ansamblul Moara lui Assan, autoritatea locală a făcut numeroase demersuri către proprietarii imobilelor şi către ministerul culturii, cultelor şi patrimoniului naţional, primăria Municipiului Bucureşti, Prefectura Municipiului Bucureşti, Poliţia Sectorului 2 pentru a se găsi o soluţie de salvare a situaţiei, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Sectorului 2.

"Noi am sesizat anual despre situaţia deplorabilă în care se află clădirea, din păcate, până în acest moment nu au luat nicio măsură instituţiile responsabile", a declarat Anatol Albu, reprezentantul Biroului de presă al primăriei sectorului 2.

Ultimele adrese către ministerul culturii şi cultelor şi primăria Municipiului Bucureşti au fost înaintate în ianuarie 2012, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Sectorului 2.

Moara lui Assan se încadrează în prevederile Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice cu modificările şi completările ulterioare.

Clădirea a fost construită în anul 1853 de negustorii Gheorghe Assan şi Ioan Martinovici, în zona Obor din capitală, şi este prima moară cu aburi din România.

Moara lui Assan a fost clasificată de ministerul culturii şi cultelor ca monument istoric de valoare naţională.


Etichete Ştiri BucureştiincendiuMoara lui Assanmonument istoric

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live