Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2021
Vizualizari: 197
Comentează add

Incendiul izbucnit la o societate de incinerare a deşeurilor din comuna Brazi nu a fost încă stins.

Incendiu în derulare la o societate de incinerare a deşeurilor

radiojurnal

Foto: Arhiva/ IGSU

Incendiul izbucnit de dimineaţă la o societate de incinerare a deşeurilor din comuna Brazi, judeţul Prahova, nu a fost încă stins, după mai bine de nouă ore de producerea sa.

Arde o hală de depozitare a societăţii, pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. Pompierii spun că flăcările sunt sub control, dar că operaţiunea de stingere este una extrem de complexă. Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova, ne-a declarat cu puţin timp în urmă:

Raluca Vasiloaie: De mai bine de nouă ore, pompierii se luptă cu flăcările. În aceste momente, incendiul este în continuare localizat și nu mai există pericol de propagare la vecinătăți, însă acesta nu este lichidat, deoarece în interiorul construcției sunt mai multe focare ascunse, iar echipajele nu pot pătrunde în interior.

Reporter: Spuneți-mi, vă rog, despre complexitatea operațiunii de stingere, din punct de vedere al ISU Prahova?
Raluca Vasiloaie: Este un eneviment și un incendiu de mare amploare și intensitate, atât prin modul în care acesta se produce, cât și din punct de vedere al cantității de materiale care sunt depozitate în interior și bineînțeles, a faptului că nu se poate realiza accesul forțelor de intervenție, intervenția realizându-se doar din exterior și de la înălțime. Este vorba de gazele toxice care sunt degajate în atmosferă și, nu în ultimul rând, lipsa hidranților, autospecialele alimentându-se de la aproximativ 50, respectiv 300 de metri.

Reporter: Puteți să-mi confirmați faptul că societatea Eco Burn avea activitatea suspendată?
Raluca Vasiloaie: Nu pot să vă confirm nici această ipoteză, pentru că nu intră în competențele noastre, însă este clar că noi ne-am deplasat pe teren și anul acesta pentru un control în luna ianuarie, societatea din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor a fost amendată cu 7.500 de lei, atât pentru lipsa hidranților în zonă, cât și pentru blocarea căilor de acces.

Realizator: Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, în dialog cu redactorul Radio România Actualități, Ciprian Sasu. Ministerul Mediului a scris astăzi pe Facebook că incineratorul de pe platforma companiei din localitatea Brazi avea activitatea suspendată şi că instalaţia de incinerare era oprită din luna ianuarie.

Tot astăzi, reprezentanţii societăţii la care a izbucnit incendiul au spus într-un comunicat că focul ar fi fost provocat de o mână criminală. Nu se ştie deocamdată dacă o persoană ar fi fost surprinsă în interiorul halei care arde, aşa cum s-a vehiculat de dimineaţă.


Etichete (ii)incendiuincineraredeşeuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live