Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

31 Octombrie 2015
Vizualizari: 4098
Comentează add

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în această noapte într-un incendiu care a cuprins clubul Colectiv din Capitală. Bilanţul este provizoriu.

Incendiu în Bucureşti: 27 de morţi şi 155 de răniţi (UPDATE)

titus-iordan

Foto: captură video.

UPDATE: 27 de oameni au murit  şi 155 au fost răniţi în incendiul din clubul bucureştean, a anunţat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, medicul Raed Arafat.

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.

------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Trei numere de telefon au fost puse la dispoziţia familiilor victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05 și 021.312.25.47.

------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a transmis, la un post TV, că cei care vor să doneze sânge o pot face dimineaţă, începând cu ora 08.00. "Spitalele au stoc suficient de sânge în această noapte", a precizat ministrul.

------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Medicul Raed Arafat a anunţat că în momentul de faţă 145 de persoane sunt internate în spitalele din Bucureşti.

La Spitalul Floreasca se află 50 de persoane, în Spitalul de Arşi - 27 de persoane, în Spitalul Elias - patru persoane, în Spitalul Militar - patru persoane, în Spitalul Sf. Pantelimom - trei persoane, în Spitalul Judeţean Ilfov - o persoană, Spitalul Sf. Ioan - nouă persoane, în Spitalul Bagdasar - 24 de persoane, în Spitalul Municipal - 16 persoane, în Spitalul Colţea - şapte persoane.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI a făcut apel la bucureşteni să vină în ajutorul răniţilor prin donarea de sănge la spitalele din Capitală.

------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Numărul persoanelor decedate a crescut la 26, iar cel al răniţilor a atins 106, arată ultimele date furnizate de MAI.

------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Familiile victimelor pot obţine informaţii la numărul de telefon 021.206.92.91. 

------------------------------------------------------------------------------------

25 de persoane au murit într-un incendiu puternic a izbucnit în această seară la clubul Colectiv din Capitală din strada Tăbăcarilor, anunţă oficiali ai ISU Bucureşti.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat a precizat că la locul tragediei se află numeroase echipaje SMURD, personal de la pompieri şi ambulanţe.

"Au intervenit 11 maşini de pompieri, 28 de maşini de prim ajutor de la SMURD, 29 de maşini de la serviciul de ambulanţă, 2 maşini de terapie intensivă de la SMURD, au fost mobilizaţi medici şi asistenţi suplimentar de la Spitalul Floreasca, care au fost aduşi aici, 3 maşini de transport multiple victime şi două unităţi mobile de primiri urgenţe pentru materiale", a spus Raed Arafat.

Medicul Raed Arafat a spus că "din păcate, numărul persoanelor decedate ne aşteptăm să crească".

La faţa locului a ajuns şi Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a declarat că în Ministerul de Interne este alarmă generală în urma incendiului.

"E alarmă generală în MAI. Sunt 25 de morţi. L-am informat şi pe preşedintele Iohannis", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Raed Arafat a precizat că alte 88 de persoane au fost transportate la spitalele de urgenţă din Bucureşti,

"S-au transportat la spitale 88 de persoane cu maşinile SMURD-ului şi Serviciului de Ambulanţă. Având în vedere numărul mare, chiar dacă sunt arşi, împreună cu dl ministru Bănicioiu ne-am consultat şi au fost transportaţi la toate spitalele de urgenţă: la Floreasca, la Spitalul de Arşi, la Spitalul Universitar, la Elias, la Bagdasar, urmând ulterior să fie rearanjaţi după gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru Spitalul de Arşi, fiind numărul victimelor mare, a fost relocat de la Spitalul Fundeni la dispoziţia domnului ministru al Sănătăţii", a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Echipaje de intervenţie în faţa clubului Colectiv din sectorul 4 al Capitalei. Foto: captură video.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, la un post de televiziune, că numărul victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv este foarte mare şi gravitatea arsurilor de care suferă "este pe măsură".

"Sunt din ce în ce mai multe victime, din păcate, sunt redistribuite către spitalele de urgenţă care au şi posibilitatea de a trata pacienţii cu arsuri grave - Universitar, Floreasca, Bagdasar, care sunt în prima linie. Evident că vor fi redistribuiţi şi către alte spitale. Din păcate, numărul victimelor este foarte mare şi gravitatea arsurilor este pe măsură. Acum redistribuim ventilatoarele şi o să asigurăm ventilatoare pentru toţi pacienţii. Este un număr foarte mare de victime. Sunt eforturi şi se mobilizează toată lumea. Sunt aduşi medicii de acasă. Au şi venit. În momentul de faţă, toate dispozitivele sunt în funcţiune", a spus NIcolae Bănicioiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Facebook în care a asigurat familiile celor decedaţi de sprijinul tuturor celor implicaţi în operaţiunile de salvare.

 

Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, October 30, 2015

Etichete incendiuBucureştiincendiu in clubmorţivictimeclubul ColectivRaed Arafatspitale de urgenţăvicepremierul Gabriel Oprea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live