Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

4 Iunie 2010
Vizualizari: 1414
Comentează add

Cel puţin 114 şi-au pierdut viaţa şi alte o sută au fost rănite, după un incendiu care a afectat mai multe clădiri din centrul istoric al capitalei Bangladeshului, Dacca.

Incendiu devastator în Bangladesh Incendiu devastator în Bangladesh - Conține video

sorin-solomon

Incendiu devastator în capitala Bangladesh, Dacca. Foto: Reuters.

Cel puţin 114 persoane au murit şi alte o sută au fost rănite, după incendiul de proporţii care a afectat o serie de clădiri din centrul istoric al capitalei Bangladeshului, Dacca, unde operaţiunile de intervenţie au fost încheiate vineri, au anunţat responsabili locali, citaţi de Reuters.

Incendiul s-a propagat joi timp de trei ore la imobile de locuit cu mai multe etaje şi a blocat mai multe sute de locuitori din Kayettuli, unul dintre cartierele cele mai populate din Dacca, a declarat, pentru AFP, comandantul poliţiei locale.

Anterior, comandantul poliţiei din Dacca menţionase 85 de morţi.

Video: Imagini cu incendiul devastator din Dacca. Sursă: AP.

Incendiul a fost în final controlat şi căutările au fost oprite după ce echipele de intervenţie au cercetat dărâmăturile, a explicat şeful pompierilor, Abu Nayeem.

Conform acestuia, tragedia a fost provocată de o problemă electrică.

"O căsătorie se desfăşura pe acoperişul uneia dintre clădiri şi credem că de aceea numărul victimelor este atât de mare", a explicat el.

"Cel puţin şapte clădiri au fost cuprinse de flăcări. Existau magazine care vindeau produse chimice la parter. Acestea au fost cuprinse de flăcări care se propagau foarte repede", a continuat Abu Nayeem, adăugând că şi o brutărie a ars în incendiu.

"Este o tragedie enormă. Am chemat toţi medicii Colegiului medical din Dacca să îşi părăsească domiciliile şi să vină să se ocupe de pacienţi", a declarat ministrul sănătăţii.

Aproximativ o sută de persoane, victime ale arsurilor grave sau intoxicaţiilor cu fum, au fost spitalizate.

Incendiile cauzate de scurtcircuite şi alte deficienţe ale sistemelor electrice sau de instalaţii care nu corespund normelor sunt frecvente în Bangladesh, unde reglementările în materie de construcţii sunt rar respectate.


Etichete BangladeshDaccaincendiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live