Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

15 August 2010
Vizualizari: 3136
Comentează add

Fotografiile realizate de sateliţii NASA au surprins puncte fierbinţi pe teritoriul Rusiei, reprezentând incendiile din ultima perioadă, precum şi norii de fum care acoperă zone întinse.

Incendiile din Rusia se văd din spaţiu

razvan-stancu

Fotografie realizată de sateliţii NASA deasupra zonelor afectate de incendii. Foto: NASA.gov.

Potrivit CNN, sute de fotografii realizate de sateliţii NASA  surprind pete fierbinţi generate de incendiile din vestul Rusiei şi Europa Centrala.

Mai exact, potrivit agenţiei ruse de stat,  RIA Novosti, sunt 368 de puncte fierbinţi pe teritoriul Rusiei, cele mai afectate fiin zonele Moscovei, Ryazan şi regiunile Nijni Novgorod.

În imaginile luate de sateliţi se pot vedea şi norii de fum care acoperă zone întinse şi care sunt un pericol grav pentru sănătate

Conform presei ruse de stat, nivelurile de monoxid de carbon din capitala Moscova au fost de şase ori mai mari decât concentraţia maximă admisibilă.

Catastrofa a ucis mai mult de 50 de persoane iar alte zeci au rămas spitalizate, potrivit datelor oferite de către ministerul rus al sănătăţii.

Statele Unite au trimis Rusiei aproximativ 4.5 milioane dolari în ajutor, incluzând rezervoare de apă, pompe, echipamente de protecţie şi truse medicale, potrivit Departamentului de Stat al SUA.


Etichete RusiaincendiiNASAsateliţiSUAspaţiunoriMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live