Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

6 Ianuarie 2020
Vizualizari: 841
Comentează add

Starea de urgenţă instituită ar putea dura luni întregi

Incendiile din Australia au provocat 24 de decese

octavian-begu

Foto: arhiva 

Autorităţile din sud-estul Australiei vor să profite, astăzi, în a doua zi cu ploi uşoare şi vânt mai slab în regiune, pentru a redeschide drumurile blocate de incendiile de vegetaţie şi pentru a încheia evacuarea celor izolaţi de câteva zile în oraşele de coastă.

Bilanţul deceselor a ajuns la 24, dar cel al dispăruţilor s-a redus la doar 2 în statul New South Wales, unde sunt active, încă, 130 de focare.

Până acum au ars 5 milioane de hectare de teren, o suprafaţă de 2 ori mai mare decât cea a Belgiei.

În capitala ţării, Canberra, există o criză a măştilor de protecţie, în condiţiile persistenţei fumului provocat de incendii.

Premierul Scott Morrison a declarat că starea de urgenţă instituită ar putea dura luni întregi şi a anunţat înfiinţarea unei agenţii care îi va ajuta pe cei care şi-au pierdut locuinţele sau afacerile din cauza focului. Pe de altă parte, el a respins acuzaţiile conform cărora ar fi reacţionat prea lent la această criză.

Morrison a fost criticat dur şi pentru că minimalizat lupta împotriva încălzirii climatice, privilegiind foarte lucrativul sector al cărbunelui.  


Etichete incendiiAustraliaScott Morrison

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live