Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 August 2019
Vizualizari: 312
Comentează add

Alte incendii de vegetaţie au izbucnit pe insula Thassos, precum și în regiunea centrală a Viotiei și a Peloponezului. A fost semnalat un incendiu în Peania, o suburbie a Atenei.

Incendiile de vegetaţie au distrus mai multe păduri din Grecia

sergiu-stet

 Incendiul de vegetație în Grecia.       Foto: Arhivă.

Incendiile au distrus o „pădure unică de pin” pe insula greacă Evia, iar autoritățile fac eforturi uriaşe pentru a ține flăcările sub control.

Corespondentul BBC transmite că sute de persoane au fost evacuate din satele din apropiere, după ce incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineţii de marţi, 13 august.

"Este un dezastru ecologic imens", a declarat pentru AFP guvernatorul regional, Kostas Bakoyannis. Peste 200 de pompieri, 75 de autospeciale, nouă elicoptere și șapte avioane ajută la combaterea incendiilor, transmite agenția de știri.

Italia și Spania au oferit aeronave suplimentare pentru a ajuta la aruncarea apei peste păduri, în încercarea de a stinge flăcările care ard în această insulă a Greciei.

Alte incendii de vegetaţie au izbucnit pe insula Thassos, precum și în regiunea centrală a Viotiei și a Peloponezului. De asemenea, a fost semnalat un incendiu în Peania, o suburbie a Atenei. Fumul a acoperit capitala, aflată la 110 km de insulă. 


Etichete Thassos,EviaGreciaincendii,Kostas BakoyannisPeaniaAtena

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live