Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

9 August 2021
Vizualizari: 399
Comentează add

Pompierii români au intervenit, începând de duminică, în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spatari de pe insula Evia.

Incendii pe insula Evia: Pompierii români, laudați în presa din Grecia

georgiana-grosso

Pompierii români se luptă cu incendiile din insula Evia, Grecia. Foto: www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta/posts/4371883279540770

Pe insula elenă Evia, pompierii greci şi străini se luptă şi luni din răsputeri să stingă cele mai violente incendii din toată istoria Greciei, afectată de un val excepţional de căldură.

În nordul insulei, a doua ca mărime din Grecia, o insulă muntoasă şi acoperită de păduri dese de pini, au ars peste 35.000 de hectare şi sute de case.

Au fost evacuaţi pe mare mii de locuitori şi turişti din regiunile aflate în calea flăcărilor. Echipe din mai multe ţări europene, printre care şi România, i-au ajutat pe pompierii greci să stingă peste 100 de incendii amplificate de vântul puternic.


Pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia au fost lăudaţi în presa elenă, dar şi de locuitorii din zonă. Aceştia sunt în misiune pe insula Evia.

"Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare", relatează presa elenă; "Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate, şi nu una subdezvoltată, aşa cum mulţi o văd".

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a publicat din nou pe Facebook imagini cu pompierii români care se luptă pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia.

Potrivit postării, misiunea din Grecia este o lecţie şi pentru salvatorii români, fiind nevoiţi să acţioneze pe un teritoriu în care incendiile de vegetaţie şi fond forestier se manifestă diferit faţă de ce au întâlnit la noi în ţară.

Pompierii români au intervenit, începând de duminică, în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spatari de pe insula Evia.

(RS)


Etichete greciainsula eviaincendiipompieri romanilaudeigsu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live