Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2019
Vizualizari: 367
Comentează add

Intervenţia terestră şi aeriană pentru stingerea incendiului de pădure din Brezoi, judeţul Vâlcea, s-a încheiat duminică.

Incendii forestiere

florin-lepadatu

 

Intervenţia terestră şi aeriană pentru stingerea incendiului de pădure din Brezoi, judeţul Vâlcea, s-a încheiat duminică.

Zona rămâne totuşi sub supravegherea pompierilor şi a lucrătorilor silvici.

25 de hectare de pădure de foioase au fost afectate de incendiul care a izbucnit acum 6 zile.

În ultimele săptămâni, pompierii au avut zeci de intervenţii în toată ţara, în special din cauza incendiilor de vegetaţie uscată provocate de neglijenţa celor care îşi igienizează terenurile agricole.

În acest context, companiile de electricitate şi gaze atrag atenţia că aceste procedee sunt riscante şi pot afecta reţelele de alimentare, dacă ele se află în apropierea zonelor incendiate.

Focul deschis în vecinătatea conductelor de gaz, spre exemplu, poate duce la topirea robinetelor, dar şi la eliberarea de gaze, spune Adela Boţan, purtătoarea de cuvânt a unei companii de distribuţie: "Compania noastră recomandă cetăţenilor să acţioneze cu multă responsabilitate în vecinătatea reţelelor de gaze naturale şi de electricitate şi să evite acele activităţi ce implică focul deschis, fiindcă doar în felul acesta se pot preveni incidente care pot avea un impact devastator şi situaţii în care oamenii rămân fără electricitate perioade îndelungate de timp", relatează Rador.


Etichete Incendiipădure

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live