Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

23 Octombrie 2013
Vizualizari: 1364
Comentează add

Pompierii din Australia continuă să se lupte cu flăcările care au distrus până acum peste 120 de mii de hectare de teren.

Incendii devastatoare în Australia

mihaela-mihai

Foto: Arhivă.

Misiunea pompierilor australieni este îngreunată de temperaturile ridicate - sunt 35 de grade - şi de vântul puternic.  

Pompierii se aşteaptă astăzi la ce este mai rău.

Sunt nu mai puţin de 65 de incendii izbucnite, dintre care 18 nu sunt puse sub control, iar temperaturile ridicate şi vântul care bate cu 100 de kilometri pe oră riscă să amplifice focarele.

Au fost mobilizaţi până acum 3.000 de oameni, iar acţiunea pompierilor este sprijinită de 84 de avioane într-o vastă zonă forestieră, aflată la aproape 100 de kilometri  de cel mai mare oraş din Australia, Sydney.

De altfel, întregul stat New South Wales se află într-o criză fără precedent în ultimii 50 de ani din cauza secetei şi a temperaturilor anormal de ridicate.

Peste 200 de case au fost deja distruse de incendiile din ultimele zece zile, 120 de mii de hectare de teren distruse, iar mii de oameni şi-au părăsit locuinţele şi şi-au găsit refugiu în centre de evacuare puse la dispoziţie de autorităţi.

O singură persoană şi-a pierdut viaţa până acum. Incendiile au provocat şi o adevărată dispută în materie de ecologie.
Un responsabil al Naţiunilor Unite spune că de vină este încălzirea climei şi a criticat decizia fostului guvern australian de a anula o taxă prin care marii poluatorii erau obligaţi să plătească 23 de dolari pe tona de emisii de carbon.

Proaspăt instalat în funcţie, premierul Tony Abbot respinge toate aceste acuzaţii, afirmând că taxa a dus la scumpirea energiei şi la desfiinţarea a numeroase locuri de muncă.


Etichete incendiipompieriAustraliatemperaturiSydneyNew South WalespremierTony Abbot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live