Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

20 Aprilie 2011
Vizualizari: 1682
Comentează add

Potrivit BBC, în ultimele două săptămâni pompierii texani s-au luptat să stingă incendiile care au cuprins peste 400.000 de hectare.

Incendii "de la o graniţă la alta" în statul american Texas Incendii "de la o graniţă la alta" în statul american Texas - Conține video

Un localnic priveşte la incendiile de vegetaţie. Foto: Reuters.

Pompierii din statul american Texas se luptă să stingă incendiile care au cuprins în ultimile două săptămâni peste 400.000 de hectare, transmite BBC.

Un oficial a declarat pentru CNN că focurile ard "de la o graniţă la alta" cu unele acoperind suprafeţe de peste 40 de mii de hectare.

Seceta de lungă durată, temperaturile ridicate şi rafalele de vânt au creat condiţiile ideale pentru ca incendiile să se răspândească.

Mai multe oraşe au fost evacuate, iar flăcările se apropie acum de Fort Worth, unul dintre marile oraşe ale statului.

Serviciul Forestier din Texas a declarat că au răspuns marţi la încă 11 solicitări privind apariţia unor noi incendii faţă de cele deja existente.

Aproape 200 de case au fost raportate ca fiind distruse.

Avioanele împrăştie apă în încercarea de a stăvili incendiile, în timp ce pompierii au udat casele în aflate în pericol.

Potrivit ziarului Austin American-Statesman, Serviciul Forestier din Texas se confruntă cu peste 20 de incendii active în întreg statul Texas.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Forestier, Holly Huffman, a declarat ziarului că o iarnă aspră şi cel mai secetos martie din istorie combinate cu iarba înaltă şi arbuştii servesc ca aprindere pentru incendii.

Pompierii din peste 34 de state s-au implicat în lupta cu flăcările.


Etichete TexasincendiiBBCHolly Huffman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live