Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Dan Vasiliu

16 August 2011
Vizualizari: 1147
Comentează add

Locuitorii cartierului londonez Tottenham se tem că revoltele pot reizbucni în orice moment.

Încearcă să îşi revină Încearcă să îşi revină - Conține audio

dan-vasiliu

La Londra de câteva zile încoace este linişte. Şi cu toate astea nu-mi pot reprima un uşor sentiment de teamă gândindu-mă că mă îndrept spre cartierul Tottenham, locul unde acum mai bine de o săptămână au izbucnit revoltele care au şocat o lume întreagă.

Cobor la staţia de metrou Seven Sisters şi o iau pe jos înspre intersecţia dintre Tottenham High Road şi Lansdowne Road. Consiliul local a stabilit acolo locul de întâlnire pentru toţi cei care vor să dea o mână de ajutor la curăţarea cartierului.

S-au strâns cam 150 de persoane. Sunt copii şi adulţi, albi, asiatici şi persoane de culoare. Îmbrăcaţi cu veste reflectorizante şi înarmaţi cu mături şi făraşe, scrutează cu atenţie asfaltul şi niciun ciob, cât de mic ar fi el, nu trece neobservat.

Mergând pe Tottenham High Road observ că multe magazine au placaje de lemn în locul obişnuitelor geamuri de sticlă. Timpul a fost prea scurt pentru ca proprietarii să repare pagubele produse de atacatori.

Intru într-un magazin unde se vând telefoane mobile şi îl rog pe unul dintre angajaţi să-mi povestească experienţa prin care a trecut. Dă vehement din mână şi îmi spune că răspunsul poliţiei a fost unul "timid".

Acum poliţia este peste tot. Patrulează şi veghează. Ţine situaţia sub control. Pe 6 august, însă, răspunsul a fost unul "timid", iar tactica aleasă "greşită". Cel puţin aşa s-a exprimat premierul David Cameron. Aprecieri care nu le-au picat prea bine poliţiştilor. Dar au recunoscut şi ei că au fost puţini şi că nu ştiau prea bine cu ce se confruntă.


Etichete LondraTottenhamviolențerevoltă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live