Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri locale 2020. Dezbateri electorale Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

26 Decembrie 2014
Vizualizari: 1407
Comentează add

Filmul "Interviul", o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avut încasări la debut, în ziua de Crăciun, de aproape 1 mil. de dolari.

Încasări masive la filmul despre "asasinarea lui Kim Jong Un"

costi-dumascu

Fragment din afisul filmului "Interviul".

Filmul "Interviul", o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, a avut încasări, la debut, în ziua de Crăciun, de aproape un milion de dolari.

Cinefilii americani, care au venit în număr mare să vadă filmul, au dorit să transmită astfel un semnal politic, după ce filmul a devenit ţinta unor hackeri presupus nord-coreeni - comentează Reuters.

Suma încasărilor reprezintă un record pentru că "Interviul" a fost difuzat în doar 300 de cinematografe independente.

Controversele în legătură cu acest film au început luna trecută cu un atac cibernetic asupra companiei de distribuţie Sony.

Biroul Federal de Investigaţie FBI a acuzat Coreea de Nord pentru atac, iar preşedintele Barack Obama l-a numit "act de vandalism cibernetic".

Phenian-ul a condamnat filmul ca pe un act de agresiune şi a salutat atacurile de pe internet asupra companiei de distribuţie, dar a negat orice implicare.

Săptămâna trecută, marile lanţuri de cinematografe din Statele Unite au declarat că nu vor proiecta "Interviul", declarându-se îngrijorate de ameninţările cu violenţa, decizie criticată de actori de top de la Hollywood, de apărători ai libertăţii de expresie şi de politicieni.

Sony a decis, în această săptămână, să difuzeze, totuşi, filmul pe anumite site-uri de internet şi să respecte calendarul iniţial de lansare în săli, de Crăciun, dar într-un număr mult mai mic de cinematografe independente.


Etichete kim jong uninterviulfilmul interviulsony pictures incasari record de craciun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live