Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

23 Iulie 2019
Vizualizari: 366
Comentează add

Adolescenta suedeză Greta Thunberg s-a adresat deputaţilor francezi pentru a-i convinge să ia măsuri împotriva încălzirii globale.

#ÎncălzireGlobală: O adolescentă suedeză se adresează deputaţilor francezi

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Swedish climate activist Greta Thunberg reacts after her speech during a meeting at the French National Assembly, in Paris, on July 23, 2019. Lionel BONAVENTURE / AFP

Adolescenta suedeză Greta Thunberg s-a adresat, astăzi, deputaţilor francezi, în încercarea de a stabili un dialog cu politicienii şi de a-i convinge să ia măsuri împotriva încălzirii globale.

Datorită mediatizării, tânăra suedeză a devenit de aproape un an imaginea adolescenților lumii preocupați de schimbările climatice.

În discursul său, de aproximativ 12 minute, Greta Thunberg a citat cifre din rapoarte științifice recente privind emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a atrage atenția asupra urgenței situației.

Greta Thunberg: Pentru că voi, politicienii, și mass-media de asemenea ignorați aceste cifre, oamenii nu știu ce se poate întâmpla. Dacă respectați și înțelegeți știința, trebuie să vorbiți despre toate acestea. Este imposibil să rezolvi o criză dacă nu o tratezi ca atare și nu-i înțelegi dimensiunile. Toată lumea trebuie implicată, toți trebuie să luptăm împreună și în același timp.

La acest moment au participat peste 170 de deputați, reuniunea fiind boicotată de extrema dreaptă și de o parte dintre republicani, dreapta tradițională. În continuare, Greta Thunberg  a fost invitată să asiste la dezbaterile privind ratificarea de către Adunarea Națională a Franței a Acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană și Canada, foarte criticat de ecologiști.

De asemenea, agricultorii și opinia publică se tem că vor ajunge pe piața franceză carne de la vite tratate cu hormoni sau somon modificat genetic. Guvernul asigură că nu există niciun risc și că toate produsele importate din Canada vor fi strict controlate astfel încât să nu conțină substanțe interzise în Europa.


Etichete incalzireglobalfranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live