Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

19 Noiembrie 2019
Vizualizari: 362
Comentează add

Încă un urs a fost lovit de o maşină

catalin-radu

 Foto Arhiva/ Agerpres

Încă un urs a fost lovit de o maşină. Accidentul a avut loc în această dimineaţă pe DN11, în judeţul Covasna, la câteva zile după cel în urma căruia un urs a fost lăsat în agonie pe şosea aproape 17 ore.

De această dată intervenţia autorităţilor locale a fost mult mai promptă.

Ministrul mediului, Costel Alexe, a vorbit astăzi despre aceste cazuri.

Costel Alexe: Dincolo de evenimentul tragic și trist, cinic de altfel, în care au acționat autoritățile în județul Harghita, după cazul de la Harghita a fost cel de la Mureș, a fost cel de la Sibiu și în dimineața asta a mai fost un caz la Covasna, în care de la prima oră a dimineții când am fost informat despre acel accident am luat legătura cu colegii atât din minister, cât și autoritățile locale, acel pui de urs a fost tranchilizat, a fost mutat la centrul de la Zărnești, astfel încât să primească îngrijirile medicale necesare și viața lui să fie salvată.

Ministrul mediului a mai anunţat că astăzi a avut loc şi o primă reuniune a unui grup de lucru care să modifice hotărârea de guvern care stabileşte cine şi în ce mod trebuie să intervină în astfel de cazuri.

Prevederile ar urma să fie schimbate, astfel încât acţiunea autorităţilor locale să fie mai operativă, transmite reporterul RRA Cătălin Radu.


Etichete ursaccidentZarnestiministrul mediuluiCostel Alexe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live