Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2015
Vizualizari: 860
Comentează add

Încă un pacient rănit în incendiul din Clubul bucureştean Colectiv a murit astăzi într-un spital din Germania.

Încă un pacient rănit în "Colectiv" a murit. Bilanțul ajunge la 55 de morți

radiojurnal

Foto: mapn.

Încă un pacient rănit în incendiul din Clubul bucureştean Colectiv a murit astăzi într-un spital din Germania.

Numărul celor decedaţi ajunge astfel la 55.

Ministerul Sănătăţii informează că în unităţile sanitare din România au rămas internate 68 de persoane cu arsuri.

14 dintre acestea se află în stare critică şi gravă.

În prezent, 36 de pacienţi sunt acum la clinici specializate din străinătate în îngrijirea medicilor.

Cei trei răniţi în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internaţi la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, - au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

La Spitalul de Arsuri sunt 14 pacienţi, stabilizaţi, dar o pacientă este în stare critică. La Bagdasar-Arseni mai sunt 12 răniţi, doi dintre aceştia cu o evoluţie încurajatoare, alţi doi fiind însă în stare gravă.

Trei pacienţi în stare gravă sunt în continuare internaţi în spitalul de Urgenţă Floreasca, în secţia de Terapie Intensivă, iar starea lor este stabilă - a declarat purtătorul de cuvânt, doctorul Bogdan Opriţa.

El a precizat că în cazul a doi dintre ei s-a constatat o uşoară îmbunătăţire a funcţiilor vitale, dar cel de-al treilea este în stare critică:

Bogdan Opriţa: Toţi, în momentul de faţă sunt gravi, au beneficiat în cursul dimineţii de astăzi de intervenţii chirurgicale, sunt programate şi în zilele următoare, şi în secţia de Terapia Intensivă beneficiază de tratamentul specific. Pentru unii dintre ei s-au continuat grefele, orice pansament la aceşti pacienţi se face în condiţii sterile, în sala de operaţii. În momentul de faţă, nu se pune problema de transport. Decizia de a transporta un pacient, în funcţie de parametri lui, se asumă într-o echipă complexă. Riscurile există.

Redactorii Radio România Actualităţi mai transmit că la Spitalul Militar sunt internaţi în continuare 6 răniţi care primesc tratament de recuperare.

Cei doi transferaţi în Marea Britanie se simt bine, iar dintre cei care beneficiază de asistenţă medicală la Rotterdam, unul este în continuare în stare gravă, dar stabilă, iar celălalt a intrat deja într-un program de recuperare medicală neuro-motorie.


Etichete incendiu in clubranitimortispitaleclub colectivgermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live