Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2019
Vizualizari: 694
Comentează add

700 hondurieni traversează Guatemala, după ce, marţi seara, câtevas sute de migranţi, în special minori, au fost opriţi să treacă graniţa dintre cele două ţări.

Încă o caravană de migranţi din Honduras a ajuns în Guatemala

radiojurnal

 

Noua caravană formată din 700 hondurieni traversează Guatemala, după ce, marţi seara, câtevas sute de migranţi, în special minori, au fost opriţi să treacă graniţa dintre cele două ţări.
 
Un alt grup de 2 sute de hondurieni a plecat la drum ieri către Statele Unite, pentru a scăpa de sărăcie şi violenţe, notează France Presse.
 
Mai mult de 7 mii de imigranţi plecaţi în octombrie cu aceeaşi destinaţie s-au întors de la graniţa mexicană, în Honduras, pentru că prea puţini aveau şanse reale de a intra în Statele Unite unde s-a înăsprit politica în domeniu.
 
Noul exod a dat ocazia preşedintelui Donald Trump să ceară cu şi mai multă putere bani pentru construcţia zidului la graniţa cu Mexicul, aflat la originea crizei politice de la Washington care a dus la închiderea parţială a guvernului federal.
 
Opoziţia democrată, acum majoritară în Camera Inferioară a Congresului, refuză să finanţeze proiectul.
 
Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut, ieri, lui Donald Trump să amâne discursul său privind Starea Uniunii, programat pe 29 ianuarie, din cauza blocării parţiale a administraţia federale, dar şi pentru a nu-i da prilejul acestuia să-i critice din nou pe democraţi.

Etichete hondurasGuatemalamigranţiminorigraniţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live