Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 204
Comentează add

Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi de unul din Iaşi.

Încă 3 pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi din România în Polonia

sergiu-stet

 Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Alţi trei pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi,marţi seară, 26 octombrie, în Polonia, la Lodz, a informat Ministerul Sănătăţii (MS) citat de Agerpres.
 
Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi de unul din Iaşi, transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca.
 
"Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă", menţionează sursa citată.
 
Pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.
 
Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj. Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20:30.
 
Până în prezent au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării 47 persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI.
 

Etichete C-27J SpartanLodzPoloniacovidtransfer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live