Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

8 Octombrie 2019
Vizualizari: 1284
Comentează add

Se împlinesc azi 80 de ani de la inaugurarea primului post de radio la Chişinău - Radio Basarabia. A funcţionat doar 300 de zile, până în iunie 1940, când a fost preluat de URSS.

Inaugurarea primului post de radio la Chişinău - Radio Basarabia

corneliu-rusnac-radio-chisinau

 Clădirea postului Radio Basarabia, în 1937. Foto: Arhiva SRR.

Se împlinesc azi 80 de ani de la inaugurarea primului post de radio la Chişinău - Radio Basarabia. A funcţionat doar 300 de zile, până în iunie 1940, când a fost preluat de puterea sovietică.

Misiunea postului Radio Basarabia de a promova valorile şi cultura românească a fost reluată de Radio Chişinău, în anul 2011, relansat de Societatea Română de Radiodifuziune. Astăzi, la Radio Chişinău au fost organizate ceremonii la care sunt prezenţi şi reprezentanţii Radio România.

La evenimente au participat şi preşedintele director general al SRR, Georgică Severin, ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, preşedintele TVR, Doina Gradea, istorici, oameni de cultură, jurnalişti.

Vorbitorii au subliniat importanţa existenţei înfiinţării unui post de radio românesc la Chişinău, în contextul în care fenomenul Fake News şi al propagandei ia amploare tot mai mare. 


Etichete SRRGeorgică SeverinDaniel Ioniţă,Doina Gradea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live