Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 August 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Inaugurarea noului pod, construit în locul podului Morandi din Italia, prăbușit în august 2018.

Inaugurarea noului pod, construit în locul podului Morandi din Italia

florin-lepadatu

 Podul Calafat-Vidin. Foto: wikipedia.org.

La Genova în Italia președintele și premierul inaugurează luni noul pod construit în locul celui prăbușit în august 2018.

Această nouă construcție a fost descrisă de premierul italian Giuseppe Conte drept un simbol al noii Italii, dar locuitorii nu pot uita ca acum doi ani, când podul Morandi s-a prăbușit au murit 43 de oameni.

Printre ei s-au aflat și doi cetățeni români.

Familiile victimelor au refuzat să participi la ceremoniile programate în această seară și vor veni peste 10 zile pentru a comemora tragedia de la 14 august 2018.

Detalii în relatarea semnată de corespondenta Radio România Actualități la Roma, Elena Postelnicu: "Cu o lungime de 1.067 m o lățime de 30 m și o înălțime care ajunge chiar și până la 40 de m, noul viaduct din Genova, San Giorgio, va fi inaugurat oficial luni seară și deschis traficului de miercuri, 5 august.

Podul a fost construit în mai puțin de doi ani de la prăbușirea sa, de la 14 august 2018, atunci când a provocat și decesul a 43 de persoane.

Aproximativ 1.200 de muncitori au lucrat în această perioadă la demolarea vechiului pod, podul Morandi, și la construirea celui nou, lucrări care nu au fost întrerupte nici măcar pe perioada de izolare și staționare a celor mai multe activități din cauza pandemiei de coronavirus.

Ceremonia oficială va începe practic cu traversarea podului într-o mașină chiar de președintele republicii italiene Sergio Mattarella.

Programul, la care va asista și premierul Giuseppe Conte, cuprinde totodată un spectacol muzical, dar și o demonstrație de acrobație aeriană."


Etichete podinfrastructură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live