Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

29 Ianuarie 2022
Vizualizari: 558
Comentează add

Ministrul sănătății, profesor doctor Alexandru Rafila, consideră că după aproximativ 10 zile numărul de infectări va începe să scadă RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 ianuarie, ora 13

În zece zile, numărul de infectări „va începe să scadă”

adriana-turea

Alexandru Rafila.                  Foto: Arhivă.

Realizator: Săptămâna viitoare ne putem aștepta la 40.000 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 - a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila, în această dimineață, după ce a vizitat în Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din capitală. Acesta este unul din cele șase centre din București în care copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani pot fi imunizați. Alexandru Rafila îi îndeamnă pe părinți să își aducă copiii pentru a fi vaccinați, mai ales cei care suferă de boli cronice și au risc să facă o formă gravă de COVID, iar sfatul pentru personalul medical este de a fi empatic, mai ales atunci când vaccinează copii.

Reporter: Adriana Turea - Ministrul sănătății, profesor doctor Alexandru Rafila, consideră că după aproximativ 10 zile numărul de infectări va începe să scadă.
Alexandru Rafila: S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic, în această săptămână. Sunt două lucruri care ne preocupă în momentul de față - procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. În momentul în care vom asista și la scăderea proporției de teste pozitive, putem să ne gândim că lucrurile o să ia o turnură favorabilă. Deocamdată, ne aflăm în perioada de creștere, care va mai dura cel puțin 10 zile, după părerea mea, și, cu siguranță, vom depăși 40.000 de cazuri săptămâna viitoare.
Reporter: Însă, care este particularitatea României în acest moment în comparație cu celelalte țări europene?
Alexandru Rafila: La noi încă sunt cazuri grave, pentru că circulă încă tulpina Delta; cam unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație datorită transmisibilității mai mari a tulpinei Omicron, probabil că și cazurile grave vor diminua.
Reporter: Ministrul sănătății a mai adăugat că recomandă persoanelor care sunt diagnosticate cu Covid-19 în urma unui test făcut la medicul de familie sau în centre de testare să se adreseze centrelor de evaluare pentru a beneficia de analize specifice și de tratament.


Etichete (ii)infectaricovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live