Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 320
Comentează add

Președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, despre caracteristicile valului 5.

În valul cinci, „nu sunt mulţi pacienţi spitalizați”

Realizator: Mihaela Mihai - Se constată o diferență importantă în ceea ce privește numărul de spitalizări. Cei aproximativ 4.200 de pacienți infectați cu coronavirus internați în prezent reprezintă cam un sfert din internările raportate în plin val 4. Aceeași situație și în secțiile ATI, unde la prânz erau sub 490 de pacienți. La nivel național, gradul mediu de ocupare în spitale a paturilor destinate cazurilor de COVID-19 a ajuns la 17%. Procentul cel mai mare se înregistrează în județul Tulcea - 45%, preciza astăzi ministrul sănătății. Deși presiunea pe sistemul medical nu a crescut semnificativ sunt câteva aspecte ale actualului val al pandemiei care sunt motive de îngrijorare, a precizat la Radio România Actualități președintele Colegiului Medicilor, doctorul Daniel Coriu.

Daniel Coriu: Bineînţeles, aglomerările urbane pot fi totdeauna locul unde se întâmplă o creștere rapidă a incidenţei. Este absolut normal. Ceea ce văd eu ca pericol, în primul rând faptul că apar mai multe forme la copii faţă de valul precedent, Acest lucru ar trebuie să ne îngrijoreze. Partea bună este că, chiar dacă avem o rată atât de mare, rapidă de creștere, totuși nu mulţi pacienţi necesită spitalizare. În schimb, ceea ce pe mine mă îngrijorează este numărul de decese. Deja astăzi avem 70 faţă de 17 ieri din care, din nou, avem 60 nevaccinaţi. Vaccinarea, dacă nu protejează de infectare, totuși ne protejează de spitalizare, forme severe sau chiar de deces.

Realizator: Ritmul vaccinării anti-COVID-19 se menține însă la un nivel foarte scăzut, cu doar puțin peste 4.500 de persoane nou vaccinate în ultimele 24 de ore și un număr dublu de doze administrate ca booster.


Etichete (ii)spitalizareval cinci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live