Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

29 Martie 2015
Vizualizari: 2164
Comentează add

Noile sisteme radar pot înregistra datele standard, dar şi elemente mai puţin întâlnite, precum portul centurii de siguranţă sau trecerea pe roşu.

În Ungaria, radarul vede și centura de siguranță

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă

 În Ungaria a fost implementat un nou sistem de radare.

Aparatele pot înregistra datele standard, dar şi elemente mai puţin întâlnite, precum portul centurii de siguranţă sau trecerea pe roşu.

Prin noul sistem implementat pe toate drumurile din ţara vecină, poliţia poate înregistra date în format video de pe aparate fixe sau mobile, despre depăşirea vitezei legale şi alte abateri cum ar fi vorbitul la telefonul mobil, inexistenţa centurii de siguranţă, trecerea pe roşu şi depăşirile neregulamentare.

Amenzile de circulaţie pot fi verificate la trecerea frontierei româno-ungare, dacă au fost achitate sau nu, spune şeful Poliţiei de frontieră din Bătania - Ungaria, colonel Szepesi Sándor.

În unele cazuri, amenzile trebuiesc plătite pe loc, că astfel există riscul indisponibilizării autovehiculului până la achitarea acestora.

Şeful Poliţiei din judeţul Békés-Ungaria  apreciază faptul că şoferii români au devenit mai disciplinaţi în trafic încă de la graniţă, unde-şi pun centura şi aprind faza de întâlnire.


Etichete radarcentura de siguranțătrecere pe roșuUngariapoliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live